Veilingsite "De Centjesveiling", onderscheid zich van andere veilingsites door ook onder andere het verloop van de veilingen totaal anders in te richten. 

De Centjesveiling constateerde dat er grote onvrede heerst over de manier waarop de meeste centenveilingen de veiling organiseren. 

De Centjesveiling besloot daar op in te spelen door de veilingen te laten sluiten zodra de van te voren ingestelde minimumopbrengst behaald is. En geen extra seconden in te bouwen ten behoeve van  meer biedingen, zodat de hoogste bieder, dus de winnaar niet overboden kan worden, maar de veiling daadwerkelijk wint!   

Daarbij is het inzetten van de biedrobot beperkt tot de helft van de actieve veilingen. Dat wil zeggen:  Elk kavel op Centjesveiling.nl bestaat uit twee identieke producten, waarbij er maar op één product de biedrobot ingezet kan worden. Het andere identieke product moet dan geveild worden zonder de mogelijkheid de biedrobot in te zetten.

Dit is naar aanleiding van de vele klachten over andere veilngsites waarbij men constant overboden wordt door de robot, en er dus twijfels ontstaan over de deugdelijkheid van het veilingproces. 

Uiteraard is er ook gedacht aan kenners en gebruikers van de biedrobot. Voor hen worden er dezelfde kavels als de kavels zonder biedrobot, ter veiling aangeboden, met de mogelijkheid om een biedrobot in te zetten. 

Op deze manier probeert de Centjesveiling alle deelnemers tegemoet te komen, tegelijkertijd de prijzen laag te houden om zo de veilingen sneller te laten sluiten en daarmee de winkansen te vergroten.

De biedpakketten variëren van kleinere biedpakketten tot en met een biedpakket van 530 credits voor €250,- 

U kunt altijd verder gaan met grotere biedpakketten om credits op voorraad te hebben zodat u meteen op nieuwe artikelen kunt bieden, maar ook om op verschillende artikelen tegelijkertijd te bieden. U zit verder nergens aan vast.

Kortom:   Registreer,  of log in op www.centjesveiling.nl, bied mee, en sla uw slag!